Pappersval

Det finns flera hundra olika pappers-kvaliteter i flera tusen olika varianter och ytvikter att välja bland i pappers-djungeln. Många liknar förstås varandra, men ännu fler är faktiskt unika.

När man väljer papper är det viktigt att det har en god bildåtergivning. Ett stort utbud av ytvikter och format är viktigt för att aldrig behöva bli låst utan kunna ha full valfrihet i känsla på trycksaken. En matt icke-reflekterande yta gör att text blir behaglig för ögat att läsa.

Munken Polar är ett obestruket papper från Arctic Paper och finns i de flesta ytvikter mellan 80-400 gram. Papprets obestrukna, naturliga yta skapar rätt känsla för DAB som arbetar med mycket påtagliga ytor. Ett alltför slätt och hårt bestruket papper skulle inte ge samma associationer vid beröring.
Munken Polar är utvecklat för offsettryck, men fungerar också utmärkt för laserprint och digitaltryck.

Munken Polars standardprodukter finns med certifiering FSC och PEFC och uppfyller kriterierna för Svanen. De får alltså ingå i Svanenmärkta trycksaker.